Hjælp til elinstallationer

Hvilke elinstallationer må du selv udføre?

Der udføres meget gør-det-selv arbejde inden for el, noget er lovligt at udføre og andet kræver at du lader din elinstallatør udføre det. Har du mod på selv at udføre noget, finder du her en række vejledninger, som viser, hvad du må og konkret skal gøre, hvis du f-eks.l vil udskifte en stikkontakt eller afbryder.
 

Tilknyttet fil:
Gør det elsikkert 2012 (2 MB)

Test af fejlstrømsafbryder, bør foretages 2 gange årligt

Det er vigtigt at teste fejlstrømsafbryder jævnligt. Med et tryk på testknappen ”motioneres” afbryderen og risikoen for fejl den dag behovet opstår er mindre. Man sikrer sig populært sagt, at den er i ”god form”, hvis der en dag skulle blive brug for den.

 

Vidste du?

  • At det er lovpligtigt at have en fejlstrømsafbryder installeret til beskyttelse af personer.
  • At du bør teste din fejlstrømsafbryder mindst to gange om året
  • Hvis din fejlstrømsafbryder er mere end 10 år gammel, bør den efterses og kontrolleres grundigere ved hjælp af dertil egnet måleudstyr.


Sådan kan du teste din fejlstrømsafbryder - det er nemt og gratis
Du kan teste din fejlstrømsafbryder ganske nemt - det er hurtigt gjort og koster ingenting. Tryk på fejlstrømsafbryderens testknap, der ofte er markeret med et ’T’. Når der trykkes skal strømmen gå ud. Gør den ikke det, virker din fejlstrømsafbryder ikke, og du bør få den tjekket af en autoriseret elinstallatørvirksomhed.

 

Du er meget velkommen til at kontakte os på +45 97 46 43 00 og få en snak omkring din fejlstrømsafbryder.